Продукти | Polytech

Kачество произведено в Германия

Импланти Polytech

Немската фирма POLYTECH Health&Aesthetics е водещ европейски производител на импланти от силикон. Разработва и произвежда от 1986 година продукти за реконструктивната, естетична и пластична хирургия. Основно място в продуктовата листа на POLYTECH заемат имплантите за увеличаване и реконструкция на бюста и имплантите за корекция на тяло.

picture

Гарантирани с качество произведено в Германия имплантите на POLYTECH се изработват ръчно във фабриката в Дийбург, близо до Франкфурт. Продуктите на POLYTECH се проектират и произвеждат съгласно действащите стандарти и регулации - ISO 9001 и ISO 13485 и имат СЕ маркировка. Постоянният и стриктен контрол, осъществяван по време на производството, както и диалогът и сътрудничеството с бизнес партньорите, хирурзите и пациентите са от решаващо значение за високото качество и сигурността на продуктите произведени от POLYTECH. Регулярните проверки потвърждават, че имплантите на POLYTECH отговарят напълно, а в много от случаите значително и надвишават изискванията на стандартите.

Да изглеждаш добре и да се чувстваш перфектно е желание, заложено дълбоко в човешката природа.

Това е вашето тяло, вашата красота, вашият избор.

Избирайки продукт на POLYTECH вие избирате продукт с най-високо качество, гарантиращ вашата безопасност.Доживотна гаранция за немски гръдни импланти - Програма Implants of Excellence

warranty

Polytech Health&Aesthetics предлага на регистрираните пациентки удължена гаранция за техните Polytech импланти с пациентската програма Implants of Excellence:

 • Доживотна гаранция за замяна в случай на разкъсване на обвивката на импланта за всички видове импланти.
 • Допълнителна10-годишна гаранция за замяна в случай на капсулна контрактура, изместване и ротация за имплантите с Microthane® (микрополиуретаново) покритие

Условия за участие в програмата можете да намерите на стр. 15 от информационната брошура Implants of Excellence.

Ако сте с Polytech импланти, но все още не сте се регистрирали в пациентската програма, можете да го направите онлайн на: www.polytechhealth.com

Видео презентация на програмата Implants of Excellence

Пълнеж на Polytech имплантите

picture

За напълване на имплантите Polytech използва кохезивен силиконов гел със силно омрежена структура. Дори имплантът да бъде срязан, гелът не изтича.

Благодарение на т.н. «памет» на гела имплантите възвръщат първоначалната си форма след оказан натиск.

От силиция към силикона (повече)

Обвивка на Polytech имплантите

Повърхността на обвивката на POLYTECH имплантите е четири вида:

 • Microthane® - микрополиуретанова пяна
 • POLYtxt® - стандартно текстурирана
 • MESMO® sensitive - фино текстурирана
 • POLYsmoooth - гладка повърхност

POLYTECH е единственият европейски производител на гръдни импланти с покритие от микрополиуретанова пяна Microthane®.

Какво е Microthane® (повече)

Какво е POLYtxt® (повече)

Какво е MESMO® sensitive (повече)


Форми на Polytech имплантите

Благодарение на широката продуктова гама на Polytech Вие имате възможност да изберете оптималния имплант за Вашето тяло. Като форма Polytech имплантите са кръгли и анатомични. Кръглите импланти наподобяват бюста на младите момичета, докато анатомичните – този на зрелите жени.

Предлагат се 4 основни модела:

picture

Meme®

импланти с кръгла основа и кръгъл профил

picture

Replicon®

импланти с кръгла основа и анатомичен профил

picture

Opticon®

импланти с хоризонтално овална основа и анатомичен профил

picture

Optimam®

импланти с вертикално овална основа и анатомичен профил

Серии и размери на Polytech имплантите

Фирма Polytech предлага две серии гръдни импланти:


picture
picture

Тази серия включва импланти пълни със средно мек силиконов гел, с висока кохезивност. С тези импланти се постига максимален контрол върху формата на бюста. Произвеждат се с POLYsmooth, POLYtxt®, MESMO® sensitive и Microthane® повърхност.

За повече подробности, моля разгледайте брошурата:

Sublime Line®


picture
picture

Просто, сигурно, стабилно, умно решение

Два гела, два профила, два вида покритие, две проекции = 4 TWO

Двукамерният дизайн на серията Diagon Gel® 4Two прави възможно постигането на голямо разнообразие от проекции, въпреки ограничения брой размери и улеснява избора на подходящ имплант.

Предлаганите модели съответно са:


 • Анатомичен/кръгъл 4Two AR
 • Анатомичен/овален 4Two AO

Всички модели са налични с двата вида покритие: POLYtxt® и Microthane® и в две проекции – висока и ултра висока.


 • Имплантите от серията Diagon Gel® 4Two са пълни с два вида гел: по-мекият гел в задната част осигурява перфектно прилягане на импланта към гръдния кош. По-твърдият гел в предната част поддържа тъканите като повдигащ сутиен.
 • Ареолата може да се позиционира оптимално благодарение на сферичната проекция на импланта без ясно изразен връх.
 • Ъгълът от приблизително 90о в долния край на импланта почти не оставя празно пространство и намалява възможността за поява на сероми и за ротация или изместване.

За точните размери, моля разгледайте брошурата:

Diagon Gel® 4Two


Други импланти и продукти на фирма Polytech

През 20-ти век пластичната хирургия има голям напредък, тъй като вследствие на войната реконструктивните операции са необходимост за доста хора. Ползвайки достиженията на реконструктивната пластична хирургия тя се развива до естетична пластична хирургия. Днес пластичните хирурзи помагат на своите пациенти да подобрят пропорциите на тялото си, отстранявайки вродени или причинени от заболяване или травма дефекти и недостатъци.

За тази цел, Polytech Health & Aesthetics осигурява набор от импланти за оформяне на тялото с превъзходнo качество: за мъжки гърди, седалище, прасец, тестикуларни, лицеви, индивидуално изработени поръчкови импланти и тъканни експандери.

picture

Тестикуларни

Тестикуларните импланти с гладка повърхност се предлагат в два варианта. Едните са пълни със силиконов гел и имат тефлонов водач за иглата, за да се избегне нараняване на импланта по време на операцията. Другите са с мек силиконов еластомер и подсилена горна част. И двата варианта се предлагат в пет различни размера.

Каталог

picture

Прасци

Имплантите за прасци са налични в средно висок и анатомичен профил и са предназначени за уголемяване и реконструкция на прасци след загуба на меки тъкани. Трите размера анатомични и шестте размера средно високи импланта позволяват оптимално уголемяване на прасците при мъже и жени. Джобът в долния край на имплантите и гладката повърхност улесняват позиционирането им.

Каталог

picture

Седалищни

Седалищните импланти пълни със силиконов гел са създадени за компенсация на меки тъкани. Налични са с две различни повърхности: POLYsmoooth (гладкa) или Mesmo® (леко текстурирана) повърност и в няколко размера, съответно с овална или кръгла форма. Покритието е от здрав, устойчив и високоеластичен еластомер с бариерен слой.

Каталог

picture

Мъжки гърди

Силиконовите импланти за мъжки гърди са създадени за уголемяване и реконструкция при липса на достатъчно мека тъкан. Налични са с две повърхности – Mesmo® и POLYsmoooth и са анатомично оформени за лява и дясна страна на гръдния кош.

Каталог

picture

Лицеви импланти

Polytech Health & Aesthetic предлага широка гама от лицеви импланти за естетично оформяне на индивидуалния контур на лицето. Пълни са с мек силиконов еластомер и са създадени за корекция или реконструкция след травма или при наличие на асиметрия.

Каталог

picture

Тъканни експандери

В зависимост от областта на имплантиране са налични в различни форми и обеми и с различни покрития. Всички експандери са с подсилена основа за повишаване на стабилността и контролиране посоката на разпъване на тъканите. Експандерите се доставят с вградена или външна клапа с постоянен магнит.

Каталог